Acabant la fase de reclutament!

El reclutament de noves voluntàries per a l’estudi està arribant a la seva etapa final! Ara ja fa més de dos anys vam iniciar el procés de cerca de dones embarassades que volguessin participar a l’estudi BiSC, amb l’objectiu de poder aconseguir un nombre prou representatiu de dones de diferents zones de Barcelona. Durant tot aquest temps hem estat contactant amb moltíssimes dones per informar de l’estudi i convidar-les a formar part del projecte, ara ja comptem amb més de 1000 voluntàries!

Elles, aquestes 1000 dones, són un exemple per a tots nosaltres. Són dones que, tot i estar vivint un moment de molts canvis, molta informació, nervis, il·lusions… han decidit contribuir de manera altruista a generar coneixement entorn a la influència de contaminants en el desenvolupament dels nadons. Dones a qui seguim durant tot el procés de gestació i fins a un any després del part, des dels diferents centres amb qui col·laborem (l’Hospital de Sant Joan de Déu, l’Hospital de Sant Pau o la Maternitat). Algunes fins i tot han volgut repetir l’experiència i han participat per segona vegada en un nou embaràs.

Per a nosaltres, les que estem a l’altre costat del telèfon contactant a possibles participants i fent-ne el seguiment, aquesta feina és molt gratificant. És enormement fàcil formar part d’aquest procés al costat de dones tant motivades i amb tanta força; veure com, tot i les circumstàncies de cadascuna tant canviants, el compromís amb l’estudi és tant gran. Cada història, cada embaràs, cada voluntària és única i imprescindible, i sense la seva predisposició BiSC no seria possible. A totes elles, moltes gràcies!

Estem molt satisfetes d’haver aconseguit comptar amb 1000 voluntàries; és tot un èxit! Tot i això, encara tenim un mes per acabar d’incloure les màximes dones possibles i fer que BiSC creixi encara una mica més.

Coneixeu algú que pugui estar interessada? Us esperem amb els braços oberts, apunteu-vos abans del 31 de març!!

La notícia ha sigut redactada per la Neus Rosell, tècnica d’investigació del projecte BiSC.