Celebració de les Jornades Científiques BiSC 2022

El divendres 11 de març es va celebrar la reunió científica de BiSC de l’any 2022, una trobada de tot l’equip i persones col·laboradores del Barcelona Life Study Cohort (BiSC).

Dos anys després de l’inici de la pandèmia de la COVID-19, l’equip de BiSC s’ha tornat a trobar presencialment. La jornada tenia per objectiu reunir a tot l’equip, compartir l’estat del projecte, la seva evolució i fomentar el debat científic dels estudis encapçalats pels diferents investigadors i investigadores.

La reunió va començar amb la presentació de l’investigador principal del projecte, el Professor Jordi Sunyer, qui va recordar el gran número de persones que han treballat per fer possible BiSC i el valor que hi ha darrera de les dades recollides.

Tot seguit, la Dra. Mireia Gascón va actualitzar-nos sobre l’estat del projecte, el qual ja ha acabat el reclutament i ha iniciat la visita dels 24 mesos. També va fer un repàs dels múltiples estudis associats i quines són les previsions de futur per mantenir viva la cohort.

En el següent bloc, es va presentar la mesura de l’exposició de mares i infants a contaminació atmosfèrica i altres estudis en marxa sobre salut mental materna, salut mental materna i neurodesenvolupament durant la pandèmia i anàlisis d’exposició a químics. En aquest apartat també es va fer un resum sobre les diferents mostres biològiques recollides a BiSC i es va presentar tot el que s’obtindrà de les placentes provinents de les voluntàries de BiSC.

En l’últim bloc, els estudiants de doctorat van poder presentar els seus plans de projecte de doctorat dins de BiSC, així com els anàlisis inicials.

Per últim, la jornada va donar espai per debatre entre sessions i també per iniciar els preparatius de cara a una trobada amb les famílies participants de BiSC, sense les quals el projecte no seria possible.

En conclusió, tot i que encara estem organitzant dades i seguint en paral·lel amb els reclutaments postnatals, la jornada va permetre avançar de cara als anàlisis científics i ens va mostrar la riquesa de BiSC per entendre millor com l’entorn pot afectar la salut materna i infantil.

La notícia ha sigut redactada per la Maria Foraster, investigadora del projecte BiSC.