Comencem a analitzar l’exposició a contaminació acústica!

Durant les setmanes 12 i 32 d’embaràs, les participants del BiSC van rebre una visita a casa per part de les nostres fieldworkers (treballadores de camp). En aquestes visites, entre d’altres tasques, es mesurava l’exposició a contaminació ambiental a la llar de les gestants.

Aquesta exposició es va mesurar amb l’ajuda de diferents aparells que registraven diversos paràmetres relacionats amb contaminació atmosfèrica: l’aire, i contaminació acústica, soroll. I aquesta última és la que hem començat a treballar des del mes passat.

Per poder recopilar aquest tipus d’informació, vam instalar a cada casa es col·locava un sonòmetre, que mesuravadiferents variables referents a soroll a la façana principal de l’habitatge. Els aparells tenen una lectura cada segon i romanen instal·lats durant una setmana sencera. A més, de vegades, a la façana de l’habitació de la participant, es col·locava un sonòmetre extra. Per tant, tenim una enorme quantitat de dades relacionades amb el soroll.

 

En aquesta imatge es pot veure el tipus de sonòmetre que s’iinstalaven a les cases de les voluntàries.

 

Una vegada aquestes dades estiguin netes, podrem analitzar l’associació de l’exposició a contaminació acústica amb algun problema de salut de la participant, amb neurodesenvolupament del nadó o amb qualsevol altre variable d’interès.

 

Com a suport estadístic per a fer tot aquest procés, comptem amb una nova incorporació a l’equip de Data Management i aprofitem per presentar-lo. L’Oriol Planesas és llicenciat en Estadística i actualment està cursant un Màster d’estadística i investigació operativa. Ha treballat com a tècnic estadístic, realitzant enquestes de clima laboral i redactant informes sobre els resultats d’aquestes enquestes.

La resta del grup estem encantats amb la incorporació de l’Oriol i plens de ganes de seguir treballant per analitzar les dades i obtenir resultats importants. Seguim!

 

La notícia ha estat redactada per Alex Morillas Tébar, data manager del projecte BiSC.