Divendres passat es va realitzar el retreat 2020 de BiSC al PRBB!

Divendres passat, dia 28 de Febrer del 2020, totes les persones involucrades en el projecte BiSC vam poder reunir-nos i posar-nos al dia de l’evolució del projecte.

Vam presentar les noves incorporacions en el projecte i totes aquelles novetats que s’estan afegint en el projecte respecte l’avaluació de l’exposició, la recollida de mostres biològiques o el seguiment dels nadons.

El matí va començar amb una petita introducció del projecte, seguidament es van fer breus presentacions sobre com avaluem les diferents exposicions ambientals, entre les quals hi ha la contaminació atmosfèrica, el soroll o diferents contaminants químics que es poden mesurar gràcies a les mostres d’orina recollides per les participants.

A mig matí, vam poder conèixer les diferents mostres biològiques que es recullen, i algunes novetats respecte l’estudi de la placenta i l’inici d’un altre secció del projecte on es farà un avaluació del sistema immunitari dels infants.

Finalment, vam conèixer amb més exactitud el seguiment post-natal que es fa dels nadons de BiSC, entre les quals hi ha la ressonància magnètica en una submostra de nadons, el test de Bailey als 6 mesos o la salut mental de la mare. Per tancar el matí, diferents estudiants de doctorat van fer curtes presentacions dels seus projectes de tesi.

Va ser un bonic matí, on ens vam adonar de tota la gent que forma part del projecte i del gran equip què hem creat per tirar endavant aquesta aventura!

Moltes gràcies a tothom i ens veiem a la propera!!

L’equip de BiSC.

La notícia ha estat redactada per la Paula de Prado, estudiant de doctorat del projecte de BiSC.