TV3 visita l’estudi BiSC a l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau

El dimarts dia 2 de Juliol, un equip de televisió de Catalunya va visitar l’Hospital de Sant Pau en el context del seguiment d’una de les pacients de l’estudi BiSC.

Concretament el reportatge es centrava en l’ecografia i visita hospitalària del tercer trimestre de l’estudi BiSC, on es realitza l’ecografia obstètrica que inclou neurosonografia i ecocardiografia fetals, és a dir, una ecografia específica del cor i del cervell del fetus a partir del qual es mesuraran paràmetres de funcionament cardíac i de desenvolupament neuronal que seran de gran utilitat per veure possibles diferències condicionades per l’entorn ja des de l’etapa prenatal.

La voluntària de l’estudi i la seva parella van arribar a l’hospital per la visita, que va començar amb l’ecografia obstètrica portada a terme per una de les ginecòlogues de l’estudi BiSC, la Dra. Maria Julia Zanini. Després d’informar-los de la posició i pes de la seva criatura, la doctora va prendre mesures del cor i del cervell fetals, que posteriorment es mesuren amb un programa específic lector d’imatge i s’enregistren a la base de dades de BiSC.

Tot seguit, l’enfermera de l’estudi BiSC a l’Hospital de Sant Pau, Julia Huerta, es va encarregar de prendre les mesures antropomètriques a la nostra voluntària així com de que completés el test neuropsicològic que correspon a la visita del tercer trimestre. Les dades del seu examen van ser guardades també a la mateixa base de dades.

L’estudi BiSC genera gran expectativa, tant per part de les pacients que hi participen com dels medis de comunicació, que esperen poder informar dels resultats tant aviat com es tinguin i és per aquest motiu que fan un seguiment periòdic del nostre treball i de l’experiència de les pacients, que és generalment molt bona.

Pel que ens han informat, aquesta gravació s’emetrà un cop es tinguin els primers resultats de l’estudi com a reportatge.

La Dra. Zanini amb la voluntària i la seva parella, durant el reportatge de TV3.

La noticia ha estat redactada per la Irene Ribera, ginecòloga del projecte BiSC.