Iniciem el qüestionari de seguiment dels 12 mesos d’edat!

Hem començat el seguiment dels nadons als 12 mesos, tot l’equip de BiSC estem emocionats de saber que els nadons voluntaris del projecte ja han complert l’any!

En aquest seguiment, realitzem un qüestionari on fem preguntes sobre l’estat emocional de les mares, i també dels hàbits de lactància i dieta que segueixen els nadons, per tal de conèixer com poden influenciar en la seva microbiota.

D’altra banda, també s’inclouen preguntes sobre l’ambient on viuen, o freqüenten (ex: llar d’infants) per conèixer si estan exposats a determinats factors ambientals com la contaminació atmosfèrica o el soroll, els quals podent tenir un efecte en el neurodesenvolupament del nadó. Es per aquesta raó, que és molt important que coneguem si les voluntàries han canviat de domicili, per saber en quina zona viuen i poder fer estimacions dels nivells d’aquests factors de risc a partir de la seva nova direcció.

El qüestionari el fem arribar per correu electrònic, i és molt important respondre’l dins del mes referent per tenir la informació actualitzada. En cas que les voluntàries tinguin dubtes o necessiten ajuda, poden comunicar-se per telèfon amb l’equip de treball de camp del propi projecte de BiSC.

En la situació excepcional que estem vivint, arribar fins aquí i seguir comptant amb el suport i participació de famílies voluntàries ens fa sentir més que mai que la “ciència està viva”. Es per això que, seguim treballant, les nostres voluntàries ens sorprenen cada dia, ens animen, i sense elles això seria impossible.

Moltes gràcies !!!

La notícia ha sigut redactada per la Cecilia Persavento, tècnica de recerca del projecte BiSC.