La labor dels estudiants al projecte BiSC

Al projecte BiSC participen i col·laboren un gran nombre d’estudiants de grau i màster, els quals realitzen la seva estada de pràctiques durant entre 3 i 6 mesos. S’uneixen al nostre equip mitjançant convenis de pràctiques on tenen l’oportunitat de realitzar el seu treball de final de grau o màster.

Darrere el complex funcionament de BiSC, els i les estudiants han sigut i són un suport molt important. Les estudiants que participen al projecte tenen recorreguts variats; des de ciències ambientals, medicina o farmàcia fins a psicologia. Tot i aquesta gran diversitat tots tenen un tret en comú: les ganes d’aprendre i col·laborar.

Les tasques que els estudiants realitzen es basen sobretot en la preparació de material de les campanyes, la recollida de kits de mostres biològiques, l’entrega i recollida de tubs de NO2 i el contacte amb les mares, entre d’altres. També realitzen tasques de gestió de dades com el registre a la base de dades dels qüestionaris de neurodesenvolupament dels 18 mesos i els carnets de salut i donen suport a la revisió, neteja i organització de les dades.

Per part nostra, com a estudiants, creiem que BiSC ens dona l’oportunitat de veure i aprendre de primera mà el funcionament d’un projecte de recerca epidemiològica en ambient i salut i descobrir el capital humà i l’esforç que hi ha darrere: Un total de 40 investigadors, 9 grups de treball, 1086 voluntàries, 950 nadons i 154 visites de 18 mesos.

Ens veiem amb més notícies la setmana vinent!

Aquesta notícia ha sigut redactada per l’Anna Carazo i la Diana Vidal, estudiants de grau i màster al projecte BiSC.