La visita postnatal dels 6 mesos ja està en ple funcionament!

La visita postnatal dels 6 mesos és una visita molt esperada per les famílies ja que els permet tenir una experiència enriquidora amb els seus infants d’entre 6 i 7 mesos. Es tracta d’una visita on es realitza una avaluació del neurodesenvolupament de l’infant a través d’un test específic, les Escales de Bayley del desenvolupament-III (Bayley, 2006), el qual recull informació a través de l’acurada observació del joc i la interacció dels infants amb les joguines, examinadors i família.

Aquest és un test utilitzat a la psicologia clínica per a avaluar el desenvolupament d’infants d’entre 1 i 42 mesos d’edat, detectar possibles deficiències en el desenvolupament i identificar els punts forts i dèbils en les diferents àrees del desenvolupament.

En el cas del Projecte BiSC, es treballa amb població general i l’objectiu principal del test i la visita és obtenir un gran nombre de dades relacionades amb el neurodesenvolupament per tal de poder combinar-les amb les dades personals i mediambientals que hem anat recollint fins al moment. És així com pretenem estudiar i obtenir informació sobre la influència de la contaminació ambiental en el desenvolupament cerebral dels infants en aquests primers moments tan importants del creixement.

En aquesta visita podrem obtenir dades referents a diferents àrees del desenvolupament de l’infant:

La visita dura entre una hora i una hora i mitja i es pot realitzar a l’hospital Sant Joan de Déu o al CAP Guinardó, segons conveniència de les famílies.

La visita dels 6 mesos està essent una experiència molt positiva per a les famílies ja que observen com el seu infant gaudeix de la interacció amb l’altre i de l’exploració de les joguines. És un aspecte positiu que confiem que les animi a seguir participant en el projecte, perquè són elles les que permeten la continuïtat del projecte BiSC i les que fan possible que aquest ja sigui una realitat. Per tot això agraïm la seva participació i les convidem a gaudir de les diferents visites que anirem oferint.

Moltes gràcies famílies!!

La notícia ha sigut redactada per la Muriel Ferrer, psicòloga del projecte BiSC.