Ja fa uns mesos que vam començar amb les ressonàncies magnètiques del projecte i en portem 25!!!
Un dels principals objectius del projecte BiSC és avaluar l’impacte de la contaminació ambiental en el desenvolupament cognitiu i estructural del cervell dels bebès. Per això, necessitem dur a terme una prova de ressonància magnètica en un subgrup de bebès BiSC. Aquesta prova d’imatge és totalment segura, no invasiva i sense efectes secundaris (a diferència de les radiografies, no hi ha exposició a radiació ionitzant).
La ressonància magnètica es duu a terme a la Fundació Pasqual Maragall sobre els 27 dies de vida. L’única contraindicació per fer-la és la presència de febre o qualsevol malestar que impedeixi als petits estar tranquils i dormir mentre es prenen les imatges. Tampoc es pot realitzar si s’han col·locat arracades recentment ja que es recomana no retirar-les durant el primer mes.
Primer de tot emboliquem els neonats perquè es sentin recollits durant la prova i no es moguin gaire. També es col·loquen uns auriculars per tal de protegir-los del soroll de la màquina i evitar que es despertin (no se’ls dona cap fàrmac perquè s’adormin).
Disposem d’una sala adaptada perquè les famílies puguin adormir-los durant l’alletament en un ambient tranquil i un cop aconseguit això ja es procedeix a realitzar la prova.
La família està present durant tot el procediment i hi participen activament. Un dels dos pot entrar a la sala de ressonància i estar al costat del bebè i a la vegada es pot comunicar amb nosaltres mitjançant la col·locació d’un micròfon i auriculars. L’exploració, dura uns 25 minuts aproximadament.
Després, a la visita dels 6 mesos, s’entrega als pares un CD amb les imatges i un informe de la prova (en casa de detecció d’alguna incidència es comunica en pocs dies després de la prova).
Tot l’equip intentem aconseguir el màxim confort durant l’estada i estem molt contentes amb els resultats i l’experiència que hem obtingut. És per això que volem agrair a les famílies tota la seva col·laboració, sense vosaltres no hauria estat possible!
La notícia ha estat redactada per la Júlia Huerta, infermera del projecte BiSC.