L’estudi MOOD-COVID ja està en marxa!

A l’inici del confinament per la COVID-19 del mes de març de 2020, vam iniciar un estudi basat en qüestionaris per avaluar l’estat emocional de les voluntàries de BiSC.

Aquest estudi es va llançar gràcies a la voluntat del grup investigador i les participants en un moment d’emergència per respondre una pregunta important: com impacta el confinament i la crisi sanitària sobre la salut mental d’embarassades i mares amb nadons petits?

Ara, l’estudi ha estat finançat per l’AXA Research Fund (França), junt amb uns altres 9 projectes internacionals, d’entre 500 propostes avaluades per experts independents. L’obtenció d’aquest finançament altament competitiu indica la rellevància d’aquest estudi. Aquest finançament ens permetrà agilitzar els anàlisis però també ampliar l’estudi. En aquesta ampliació, a més a més d’estudiar com impacta la crisi sanitària sobre la salut mental d’embarassades i mares amb nadons petits, també podrem avaluar com pot afectar al neurodesenvolupament dels nadons de BiSC.

En els propers mesos:

  • Completarem els anàlisis de la primera fase de 5 qüestionaris i us enviarem els resultats.
  • Processarem les mostres de cabell.
  • Tornarem a passar un nou qüestionari per avaluar si el confinament té efectes emocionals en les embarassades i mares a llarg termini.

Per acabar, us volem tornar a agraïr la vostra participació. Moltes gràcies!!

La notícia ha estat redactada per la Maria Foraster, investigadora principal del projecte finançat (MOOD-COVID).