BiSC, una nova cohort de naixement a Barcelona

El projecte BiSC va començar a finals del 2018 i actualment, ja hi participen més de 190 dones embarassades.

El principal objectiu del projecte BiSC és crear una nova cohort de naixement a Barcelona i estudiar com la contaminació atmosfèrica de Barcelona afecta el desenvolupament del nadó durant l’embaràs, entre d’altres. Els últims estudis publicats mostren que desde 2010, la ciutat ha superat els nivells màxims de contaminació per diòxid de nitrogen establerts per la directiva europea; el 98% dels barcelonins estan exposats a nivells de partícules fines més alts que els recomenats per l’Organització Mundial de la Salut i es calcula que hi ha 3.500 prematures les morts vinculades a la contaminació cada any a Barcelona.

Barcelona des de l’aire (Fotografia extreta de “El País”)

Com ja hem vist en anteriors notícies, l’exposició a la contaminació atmosfèrica del participant s’avalua exhaustivament de moltes maneres, mitjançant el seguiment personal, la monitorització residencial i la recollida de mostres biològiques.

Ara que ja fa uns mesos que el projecte està en marxa només volíem agrair a les participants de l’estudi i les seves famílies la seva implicació i motivació per fer possible aquest estudi!

Gràcies!

Notícia redactada per la Maria Torres, estudiant de doctorat, responsable de la realització dels qüestionaris, entre d’altres.