La visita del 3er trimestre, essencial pel projecte BiSC

Unes de les parts essencials del projecte BiSC és la visita de les 32 setmanes que té lloc en els diferents hospitals participants. Durant aquesta visita, les pacients s’entrevisten novament amb les infermeres que participen en el projecte, Julia i Estela, i amb les obstetres que realitzaran les ecografies.

Dins de les exploracions ecogràfiques que realitzem portem a terme l’assessorament del creixement fetal i l’estudi de la funció placentària, que com vam comentar en notícies anteriors és un òrgan fonamental durant l’embaràs.

En què consisteix aquesta ecografia? Aquesta consisteix en prendre diferents mesures del fetus, del seu cap, abdomen i fèmur i poder estimar el pes que té. Així podem saber si el fetus està creixent correctament durant d’embaràs. D’altra banda, valorem el flux sanguini en diferents vasos, que ens informen de l’estat de la circulació placentària i del fetus, així com les artèries uterines i el cordó umbilical, entre d’altres.

Amb aquesta informació recollida, i posteriorment amb els resultats de les exposicions ambientals personals de les participants, podrem saber com la contaminació de la nostra ciutat està afectant el creixement dels nadons des d’etapes ja primerenques.

Imatges obtingudes amb l’ecografia del projecte BiSC, posteriorment pixelades per raons de confidencialitat

La notícia ha estat redactada per Julia Zanini, obstetre de l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau.