Tornem amb les piles carregades!

Després d’aquests mesos d’estiu, de vacances i desconnexió l’equip BiSC tornem “a la càrrega” amb més energia que mai.

Ens trobem a punt d’arribar al final d’una de les etapes més importants de l’estudi: l’etapa prenatal. Aquest passat mes d’agost vàrem realitzar les últimes visites de 32 setmanes d’embaràs i en les pròximes setmanes assolirem la totalitat de naixements que formen la família BISC. Ha estat una etapa plena d’emocions, de desafiaments i d’esforç per part de l’equip BiSC i per part de totes les famílies que heu fet possible aquest projecte. Per això no ens cansarem mai de donar-vos les gràcies!

Ara, però seguim endavant amb l’etapa dels primers anys de vida, fent el seguiment dels vostres nadons. Una de les coses que se us demana és la recollida de mostres d’orina i femta als 6 i 18 mesos de vida dels vostres petits i petites.

Per la recollida d’orina se segueix un protocol força senzill que es basa en recollir una mostra d’orina utilitzant cotó fluix, una xeringa, unes pinces i un tub per guardar la mostra. En el cas de la femta, se us demana recollir una mostra a poder ser la primera deposició del dia utilitzant un tub especial que porta incorporada una cullereta.

Durant el mes de juny del 2020 vam iniciar la recollida de mostres als 6 mesos d’edat i a dia d’avui ja hem aconseguit mostres d’orina i femta de més de 350 nadons!!! La recollida de mostres als 18 mesos es va iniciar aquest juny 2021 i ja portem més de 70 nadons amb orina i femta recollides!

Us volem animar a seguir formant part de l’estudi i a ajudar-nos a poder seguir fent recerca en salut materna i infantil.

Link al vídeo descriptiu de com recollir una mostra d’orina a un bebè: https://vimeo.com/422491386/68bbf9ace2

La notícia ha estat redactada per l’Aida Perramon, tècnica de recerca del projecte BiSC.