Una nova visita de seguiment als 24 mesos on es fa una prova d’electroencefalografia (EEG)!

El projecte BiSC, en col·laboració amb la Unitat de Cognició i Plasticitat Cerebral de la Universitat de Barcelona, ha iniciat una nova visita de seguiment als 24 mesos. En aquesta visita es realitzarà una prova de electroencefalografia (EEG) mentre els infants escolten sons i fan un joc d’aprenentatge davant del ordinador.

L’EEG és una tècnica totalment segura, no invasiva i sense efectes secundaris que ens permetrà mesurar l’activitat elèctrica del cervell mentre els infants realitzen les diferents proves. Això ens permetrà avaluar l’impacte de la contaminació en el funcionament de circuits cerebral crucials per a la cognició i la percepció.

Per tal de fer l’EEG, els infants hauran de posar-se un casc (similar a una gorra de natació) amb sensors. Aquests sensors, amb una mica de crema, ens permeten mesurar la activitat elèctrica del cervell. Tot seguit, i mentre veuen capítols dels seus dibuixos preferits, els infants escoltaran diferents seqüencies i patrons de sons. Finalment, faran un petit joc a l’ordinador.

La família està present durant tot el procediment i l’infant està assegut a la falda del pare/mare/tutor. La sessió dura uns 60 minuts aproximadament. L’única contraindicació per fer la prova és la presència de febre o qualsevol malestar que impedeixi als infants estar tranquils. La prova no representa cap perill per a l’infant.

Us deixem el link al video explicatiu de la sessió, per si voleu ferne una ullada!

Un cop més volem agrair totes les famílies voluntàries la seva col·laboració i paciència.

Esperem veure-us en aquesta nova sessió!

La notícia ha estat redactada per Ernesto Mas, investigador postdoctoral.