La primera Festa per a les famílies BiSC

Ens complau comunicar-vos que la primera trobada presencial de famílies BiSC va ser tot un èxit! Un total de 134 famílies (gairebé 500 persones entre adults i petits) van acudir al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona el passat dissabte dia 1 d’octubre per celebrar tots els objectius aconseguits durant els primers anys del Projecte BiSC.

Fa dos anys vam organitzar una primera trobada de famílies BiSC per crear un espai de diàleg, però el context de pandèmia ens va obligar a fer-ho en format virtual. Per aquest motiu, després d’aquests últims anys tan complicats en què les famílies han demostrat la seva resiliència i el seu compromís amb la recerca, ens va emocionar molt poder fer la primera trobada de forma presencial.

Vam tenir la sort que va fer un dia esplèndid per gaudir a l’aire lliure, i la Comissió de la Festa, formada per la Neus Rosell, la Cecilia Persavento i la Muriel Ferrer, n’havia organitzat una de bona!

A l’inici de la jornada, les famílies van registrar-se a la recepció per poder entrar al recinte interior del PRBB i rebre l’obsequi de la festa BiSC (Si vau assistir, recordeu què era? Si no, observeu les fotografies i el trobareu!).

Un cop dins el recinte, les famílies van poder passejar-se per les diferents parades, on els membres de l’equip investigador explicaven amb tot detall les diferents fases de l’estudi BiSC, de manera que les famílies van poder veure en directe què se’n fa de tota la informació i les mostres biològiques recollides durant la seva participació, i van poder resoldre tots els seus dubtes. Les parades també tenien elements interactius: les famílies van observar com és una placenta (un òrgan molt important!) a través de models en dimensions reals o com són els dispositius de laboratori que permeten obtenir informació genètica de les mostres, també van veure els diferents components de la contaminació ambiental que es poden mesurar i fins i tot els més petits van poder participar en jocs relacionats amb el desenvolupament psicomotor. A alguns els va agradar tant que s’hi van estar durant hores!

Entre preguntes i explicacions, les famílies també van poder gaudir d’un esmorzar saludable a l’aire lliure, mentre un dels investigadors principals de l’estudi, el Dr. Jordi Sunyer, es va dirigir a totes elles per agrair el seu esforç i dedicació, fent èmfasi en la importància del a participació ciutadana per poder dura terme els estudis científics que ens permeten generar nous coneixements sobre la interacció del cos humà amb el nostre entorn. Tot seguit, petits i grans van poder gaudir d’un espectacle familiar amb música, dansa i humor a càrrec del meravellós Jaume Ibars. Tothom va quedar ben embadalit amb la seva màgia!

En definitiva, va ser una trobada molt constructiva, no només per establir un diàleg entre l’equip investigador i les voluntàries, sinó també perquè les famílies participants es coneguessin i poguessin intercanviar la seva experiència dins i fora de l’estudi. El millor de tot va ser el somriure amb què van marxar grans i petits després d’una jornada de ciència i diversió.

El Projecte BiSC només és possible gràcies a la participació de les més de 1000 famílies que en formen part. Aprofitem per tornar a agraïr-vos el vostre esforç i altruïsme!

Finalment, volem expressar el nostre agraïment a tot l’equip que va destinar el seu temps i entusiasme en la preparació de l’acte, així com als nostres col·laboradors Terra Nostra Healthy i Danone.

També us volem recordar que hem obert compte d’instagram! Seguiu-nos per veure totes les novetats del projecte! Som @Projecte_BiSC

Aquesta notícia ha estat redactada per la Laura C. Gómez Herrera, estudiant predoctoral del Projecte BiSC.