Aquesta setmana entrevistem a una de les nostres voluntàries que s’ha animat a participar en el projecte durant dos embarassos!

Quina és la teva preocupació respecte de l’impacte de la contaminació ambiental a la ciutat on vius?

Certament no em preocupava abans de conèixer l’estudi. Quant t’interesses per l’estudi, veus a la web informació al respecte i comences a veure les afectacions. L’estudi investiga l’impacte des de la gestació de noves vides, en el desenvolupament neuronal i cognitiu de l’infant. I això sí que em va preocupar especialment, no sols de cara al meu fill.

Què et va motivar inicialment a participar en aquest estudi inicialment?

Vaig veure un cartell informatiu que em va cridar l’atenció quan ja sabia que estava embarassada i posteriorment un familiar em va parlar molt bé de el projecte / estudi.

Què t’ha motivat a participar per segona vegada?

La meva segona participació ve motivada pel bé i acompanyada que em vaig sentir durant la gestació i especialment durant els primers 18 mesos del meu fill. En primer lloc, t’acompanyen al postpart interessant-se tant per la salut física i mental de la mare com pel desenvolupament de l’infant.

Com estat l’experiència de formar part d’aquest estudi?

Jo em sento satisfeta de poder formar part de l’estudi, la investigació és la clau per poder avançar cap a un futur sostenible. La participació no “roba” molt temps i les “recompenses” i l’acompanyament que es reben, mereixen la pena.

La notícia ha sigut redactada per la Julia Zanini, una de les ginecòlogues del projecte de BiSC.