Presentem resultats preliminars de BiSC a la conferencia del Health Effects Institute
A BiSC portem molts mesos de treball intens depurant totes les dades que anem recollint en els diferents seguiments. Les dades recollides en el període prenatal ja es troben en un estat molt avançat i podem començar amb els primers anàlisis per avaluar com diversos factors del medi ambient, estils de vida i altres paràmetres afecten al desenvolupament dels infants.
Per una banda, ja tenim en un estat molt avançat els models que ens permeten quantificar l’exposició a contaminants atmosfèrics de les participants durant cada setmana del seu embaràs. En base a les dades que vam recollir a les visites prenatals, el coneixement de la vostra adreça i gràcies a models estadístics complexos (que tenen en compte les variacions en el temps i l’espai) hem pogut assignar a cadascuna de les participants els nivells de contaminació atmosfèrica per a cada setmana d’embaràs.
A més, ja hem començat a fer les primeres anàlisis estadístiques per veure com aquesta exposició durant l’embaràs afecta al creixement fetal, centrant-nos en les mesures del pes dels nounats al néixer. Encara estem en procés d’obtenir els resultats finals però esperem poder disposar d’una publicació científica en pocs mesos i compartir els missatges principals amb vosaltres a través de la web.
De moment, però, entre els dies 30 d’abril i 2 de maig presentarem aquests resultats preliminars de BiSC a la conferència científica del Health Effects Institute a Boston per tal de discutir-los amb altres experts en el camp. La nostra participació en aquesta conferència es deu a que part del finançament que va posar en marxa la cohort BiSC prové del projecte FRONTIER, que està finançat per el Health Effects Institute, una institució líder en estudis sobre efectes de la contaminació atmosfèrica en la salut.
Aquesta notícia ha estat redactada per la Ioar Rivas, investigadora del Projecte BiSC.