El projecte BiSC apareix al primer programa de la sèrie documental ‘Natural’!

El projecte BiSC va ser convidat a participar en el primer programa de la sèrie documental ‘Natural’ que s’emet setmanalment a “La Sexta”.

El programa utilitzava el declivi en el nombre de pardals a les ciutats com a fil conductor d’un programa en que es ressaltaven els efectes negatius de la contaminació atmosfèrica, del soroll, de la radiació electromagnètica i de la manca d’espais verds (entre d’altres) en la salut d’aquesta espècie. Varis d’aquests factors són els que també estem estudiant al projecte BiSC per avaluar com afecten al neurodesenvolupament del fetus i els infants!

De fet, BiSC va ser un dels estudis utilitzats per exemplificar com s’estudien els efectes de l’exposició a la contaminació atmosfèrica en la salut de les persones (enllaç notícia).

Els periodistes van acompanyar-nos durant una visita a la casa d’una voluntària, la Mònica Selva. Una de les tècniques de BiSC, la Beatriz, va visitar-la per recollir la motxilla que havia portat durant 48 hores. Aquesta motxilla incorporava diversos equips per monitoritzar les concentracions de diòxid de nitrogen (el tub), partícules PM2.5 (recollides en un filtre) i partícules de carboni negre.

Més tard, els periodistes van visitar el nostre centre, el Campus Mar-ISGlobal localitzat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), per parlar amb la Mar Àlvarez sobre les ressonàncies magnètiques que estem fent als nadons quan compleixen el seu primer mes de vida. També vam parlar dels possibles efectes que la contaminació atmosfèrica pot tenir en el neurodesenvolupament del fetus.

Podeu veure el programa complet en aquest enllaç (previ registre, la visualització és gratuïta). El Projecte BiSC apareix del minut 19:43 al minut 23:28.

La notícia ha sigut redactada per la Ioar Rivas, investigadora del projecte BiSC.