Informació per a embarassades i famílies – Coronavirus (SARS-CoV-2)

En Jordi Sunyer, investigador principal del projecte BiSC ha compartit alguns pensaments i/o recomenacions encarades a tota la població:

1. Hi ha raons per ser optimista. Cada dia tenim noves dades i evidències de com vèncer-ho.

2. Crea una finestra per la informació (30’ al matí i 30’ pel resta) i evita les opinions i les especulacions. La resta del temps dedica’l a aquelles activitats que et generen plaer i que mai pots fer.

3. Comparteix angoixes i símptomes amb els amics.

4. Manté una rutina diària i si pots, fes activitat física al matí i a la tarda.

5. Dóna suport als altres, per la xarxa o quan vas a comprar. Preocupa’t per si els pots ajudar.

6. Si tens símptomes, no t’escoltis massa. Pensa que els símptomes del COVID-19 i els de les crisis d’ansietat s’assemblen.

7. Reconeixem dintre nostra la capacitat de resiliència que desconeixíem. I pensa que aquesta capacitat interior l’anirem fent créixer.

A continuació deixem el link al CanalSalut, on trobareu informació actualitzada i recomanacions sobre el Coronavirus SARS-CoV-2. Trobareu informació específica per a embarassades i famílies a la secció “Embarassades i famílies”.

També aprofitem per a compartir algunes idees de com explicar el coronavirus SARS-CoV-2 als nens i nenes, deixem un link del diari ARA, per fer-ne una ullada, així com algunes activitats per fer a casa com jugar al pictionary, fer origami, rescatar jocs de taula, inventar-se una cançó, o veure que podem trobar a la revista Cavall Fort!

Finalment deixem també el link a les recomanacions que acaba de publicar el Departament d’Educació de diferents activitats per l’alumnat.

Cuideu-vos molt a vosaltres mateixes i a totes aquelles persones del vostre voltant, encara que sigui telemàticament!