Registre del moviment de les participants de BiSC
Recordes que durant l’embaràs et vam demanar dues vegades que portessis un telèfon durant una setmana? Aquests telèfons van enregistrar dades GPS que ens permeten estudiar el transport, els patrons de moviment i l’exposició al trànsit, arbres i altres factors ambientals durant l’embaràs.
Hem analitzat aquestes dades GPS per entendre com difereix el teu viatge entre el primer trimestre i el tercer trimestre, i hem trobat alguns resultats interessants. Per exemple, el temps que passes a casa cada dia (exclòs les hores de son de la nit) va ser, de mitjana, al voltant de 3 hores més gran en el tercer trimestre que en el primer trimestre. A més, la distància mitjana lluny de casa va ser aproximadament d’un quilòmetre més petita en el tercer trimestre en comparació amb el primer trimestre. Aquests resultats indiquen que la teva vida diària se centra més entorn de la llar en el tercer trimestre. És important destacar que aquests són els números que vam trobar en excloure l’efecte de la pandèmia de la COVID-19.
Però també vam descobrir que algunes coses no canvien entre el primer trimestre i el tercer trimestre. Per exemple, en ambdós trimestres era comú que visitessis al voltant de 10 llocs fora de casa en una setmana, i era comú que fessis al voltant de 5 viatges en un dia. Aquestes xifres no diferien en comparar els dos trimestres. Sembla que fins i tot si passes més temps a casa o prop de casa més tard en l’embaràs, el nombre de llocs visitats i viatges realitzats no canvia.
Aquests resultats ajuden a comprendre la teva vida diària durant l’embaràs i els llocs que vas visitar, la qual cosa és de gran importància per estudiar els efectes de l’exposició a diferents factors ambientals. En els pròxims anàlisis, utilitzarem aquestes dades GPS per entendre en detall quant de verdor vas estar exposada durant l’embaràs.
Aquesta publicació ha estat escrita per Karl Samuelsson, investigador postdoctoral del projecte BiSC.