Com es treballen les dades del BiSC?

Com segurament saben, una part fonamental del BiSC implica la recopilació, l’organització i l’estructuració de dades, juntament amb l’anàlisi i els resultats que se’n poden obtenir. L’equip de Data Management és responsable de garantir que aquestes dades estiguin coherentment estructurades i detectar possibles problemes en qualsevol etapa del procés, ja sigui en qüestionaris o proves realitzades durant la presa de dades.

En general, per determinar amb què estem treballant, els responsables de les proves o mostres ens informen sobre les dades que necessiten que processem. Seguint un protocol establert, comencem per netejar les dades buscant inconsistències i organitzem les variables per a una millor estructuració. A partir d’aquest punt, el procés pot variar segons les necessitats del responsable. Això pot anar des de tasques simples fins a anàlisis estadístiques complexes que involucren diferents tipus de dades i mostres específiques.

És important recordar que sempre fem servir les dades de manera anònima i respectem la confidencialitat establerta al projecte i per a tots els participants.

El nostre equip de Data Management actualment està conformat per l’Adrià, l’Àlex, l’Oriol i el Toni, a qui ja es va presentar en una publicació anterior, particularment en un post de l’any passat. Per obtenir més informació sobre l’equip en general, podeu visitar la secció corresponent a la nostra pàgina web.

Agraïm la vostra atenció i us desitgem que gaudiu de La Castanyada i Halloween durant aquests dies festius tardor!

Aquesta notícia ha sigut redactada pel Oriol Planesas, data manager del Projecte BiSC.