Ultimant la visita dels 4 anys

Com ja us vam comunicar en una notícia anterior, el Projecte BiSC va rebre finançament de La Marató de TV3 per poder identificar els factors de risc genètics, psicosocials i ambientals en l’aparició i evolució dels problemes neuroconductuals i emocionals en els primers quatre anys de vida. Tot això ho farem a través d’un nou seguiment als 4 anys que està a punt de començar!

En la visita, els infants estaran amb una de les nostres neuropsicòlogues de l’estudi: la Muriel, que moltes de vosaltres ja coneixeu i amb la que s’ha fet la visita dels 18 mesos; i la Lorena, la nova psicòloga del projecte que ens acompanya des del novembre. Durant la visita es faran una sèrie d’activitats i jocs amb els infants per avaluar el seu neurodesenvolupament en l’àmbit de la cognició, el llenguatge, la motricitat, l’atenció, etc. (semblant a la visita dels 18 mesos però més completa, ja que els infants són més grans).

Mentre es desenvolupa la visita amb l’infant, us passarem uns tests i qüestionaris als progenitors per evaluar altres factors del context de la vida de l’infant. Aquests seran autoreportats i els podreu dur a terme a la mateixa visita, tot i que si algú de vosaltres no pot assistir, us demanarem que l’ompliu des de casa. Actualment estem acabant de definir tots els paràmetres a mesurar i conjuntament amb un grup d’experts i expertes avaluant la possibilitat de recollir mostres biològiques. L’equip de seguiment del Projecte BiSC està ultimant tots els detalls i la logística per tal que aquesta visita es pugui dur a terme i, com sempre, intentant simplificar tant com sigui possible les proves i els qüestionaris perquè no siguin una càrrega per a les famílies participants.

Com ja vam fer al seguiment dels 18 mesos, un cop feta l’avaluació de la visita dels 4 anys, les neuropsicòlogues us enviaran els resultats de les proves dels vostres fills/es.

Quan arribi el dia contactarem amb vosaltres des del Projecte per oferir-vos participar, us esperem a totes i a tots!

Aquesta notícia ha estat redactada per la Paula Llabrés, tècnica del Projecte BiSC.