L’aparició de BiSC al National Geographic!

Fa uns mesos vam publicar que el projecte BiSC havia rebut la visita d’un fotògraf d’una revista internacional, i aquesta setmana les fotografies han sigut publicades a la revista de National Geographic acompanyant un reportatge sobre la importància de la contaminació atmosfèrica. .

Al llarg del reportatge s’explica de forma extensa l’impacte que té la contaminació atmosfèrica en la salut humana i ens conviden a fer un viatge per diferents parts del món ensenyant diversos escenaris on la contaminació atmosfèrica hi té molta presència. Hi podem trobar imatges espectaculars de les condicions laborals de moltes zones del món, així com, experiències personals de comunitats en les quals la contaminació atmosfèrica contribueix a un elevat percentatge de malalties i també de morts.

En les últimes dècades diversos estudis que mostren la contribució de la contaminació atmosfèrica a un elevat nombre de morts a nivell mundial han sigut publicats. Aquestes morts es coneixen com a morts “silencioses”, és més, en aquest nou reportatge aquest factor ambiental es considera que està provocant una ‘pandèmia a càmera lenta’ (“pandemic in slow motion”), degut a la capacitat que té de contribuir a la mort de milions de persones anualment.

Des del projecte BiSC, estem molts contents d’haver sortit en un reportatge d’aquest nivell, i com sempre volem agrair infinitament a les voluntàries de BiSC i a les seves famílies per la participació a l’estudi i per la contribució inimaginable que estan fent no només en el món acadèmic i científic, si no a tota la comunitat tant local com internacional.

Us convidem a fer una ullada al reportatge, així com a conèixer l’abast i la situació en la que ens trobem a nivell mundial!