Barcelona Life Study Cohort

La contaminació és un dels temes que més ens preocupen quan parlem de salut pública. Sabem que és un dels factors que més malalties causen en adults, i especialment en infants, però encara no sabem de quina manera pot arribar a afectar al futur nadó durant l’embaràs, un dels períodes més vulnerables i determinants a la vida de les persones.

És per això que hem dissenyat el Barcelona Life Study Cohort (BiSC), un projecte de recerca dirigit a entendre i conèixer com afecta la contaminació atmosfèrica de Barcelona al desenvolupament del bebè durant l’embaràs. A més, farem una estimació precisa de l’exposició de les mares embarassades a la contaminació ambiental, avaluant els principals contaminants atmosfèrics, la contaminació acústica, el stress, la importància de l’activitat física i els espais verds i coneixerem millor la funció mediadora de la placenta.

BiSC està finançat per l’European Research Council (projecte AirNB).

Si et fas voluntària,
ens ajudaràs a:

 • Saber quin impacte té la contaminació ambiental en el curs del embaràs i en el desenvolupament dels nens.
 • Entendre quin és el rol de la placenta.
Si,
 • Tens un embaràs únic
 • Estàs dins les teves 15 primeres setmanes de gestació
 • Tens entre 18-45 anys
 • Ets resident a la ciutat de Barcelona o Esplugues de Llobregat
 • Fas el seguiment del teu embaràs i donaràs a llum als Hospitals de Sant Joan de Déu, Clínic-Maternitat o Sant Pau
 • No presentes cap malaltia important
 • Durada mínima d’un any

En que consisteix l’estudi?

El projecte en xifres

 • Farem un seguiment exhaustiu del teu embaràs, ecografies molt completes que avaluaran diferents aspectes de la placenta, el creixement i la formació neurològica i cardíaca del teu nadó.
 • Farem un seguiment precís de la teva exposició als principals contaminants ambientals.
 • Participaràs en un dels estudis més grans que s’han fet a nivell mundial fins a data d’avui, es preveu incloure 1200 voluntàries embarassades a tota Barcelona.
 • Si en alguna de les avaluacions que fem detectem algun problema, aquest serà considerat i tractat pels experts del estudi i l’equip del Hospital de Sant Pau i de Sant Joan de Déu.
 • Tots en sortirem beneficiats. Els resultats del estudi seran molt importants per a la salut de les futures generacions.
En que consisteix l’estudi?
0 investigadors
1.200 embarassades
0 embarassades
9 grups de treball
0 grups de treball
1.200 infants
0 infants

Preguntes freqüents

 • Tenir un embaràs únic
 • Estar dins de les setmanes 11-14 de gestació
 • Tenir entre 18-45 anys
 • Ser resident a la ciutat de Barcelona o Esplugues de Llobregat
 • Fer el seguiment del embaràs i donar a llum als Hospitals de Sant Joan de Déu, Clinic-Maternitat o Hospital de Sant Pau.
 • Estar sana
Refereix a que actualment no tens cap diagnòstic mèdic de malaltia neurològica
De forma genèrica BiSC és un estudi projectat inicialment a 2 anys de durada. En el teu cas el seguiment es durà a terme durant tot el teu embaràs i el primer any del teu fill/a, de manera que el teu compromís serà durant dos anys. De totes formes podràs decidir en qualsevol moment i amb total llibertat abandonar l’estudi.
A l’omplir el formulari per rebre informació ens posarem amb contacte amb tu. En la teva propera visita al C.A.P t’explicarem els propers passos.
Llegeix l’ètica del projecte.

SI ESTÀS INTERESSADA, OMPLE EL FORMULARI I ENS POSAREM EN CONTACTE AMB TU  L'informem que les seves dades seran utilitzades per la Fundació Privada Instituto de Salud Global Barcelona (ISGlobal), CIF: G65341695, adreça postal: carrer Rosselló, número 132, 2ª, 5ª i 7ª de Barcelona (08036), número de telèfon: (+34) 932 271 806, correu electrònic: info@isglobal.org.

  L'única finalitat de tractar les seves dades és enregistrar les necessàries per a poder donar resposta a la consulta que ens envia. Addicionalment, si escull alguna de les opcions per rebre informació, tractarem les seves dades per mantenir-lo/a informat/da de les nostres activitats, incloent l'enviament de newsletters, així com d'altres comunicacions que puguin resultar del seu interès. Les dades només seran utilitzades per les persones/unitats d'ISGlobal que ho requereixin en base amb les seves funcions i no es cediran en cap cas ni tampoc es faran transferències a tercers països o organitzacions internacionals.

  El tractament de les dades està emparat en el consentiment i les dades seran conservades mentre estigui vigent el seu consentiment.

  Pot exercir els drets reconeguts en la normativa de protecció de dades d'accés, rectificació, oposició, supressió, portabilitat o limitació adreçant-se per escrit al Delegat de Protecció de Dades (info@isglobal.org) adjuntant una fotocòpia del seu document nacional d'identificació o bé equivalent.

  Així mateix, té dret a retirar el consentiment prestat en qualsevol moment, sense que aquest afecti a la licitud del tractament realitzat prèviament a la seva retirada. Per altra banda, si no està d'acord amb el tractament realitzat per ISGlobal o considera vulnerats els seus drets podrà presentar una reclamació en tot moment davant l'Agència Espanyola de Protecció de dades.