Aquest mes de maig acabem el seguiment dels 18 mesos!

Des de l’equip del projecte BiSC us anunciem que aquest mes de maig acaba el seguiment dels 18 mesos d’edat! Això vol dir que tots els nens i nenes BiSC ja han complert els seu primer any i mig de vida, després de més de 2 anys i mig de la primera visita a aquesta edat.

La prova “estrella” d’aquesta visita ha estat l’escala de Bayley, que les famílies BiSC han fet amb la nostra psicòloga, la Muriel. En aquesta prova hem pogut avaluar el desenvolupament cognitiu i motor, així com el desenvolupament del llenguatge (receptiu i expressiu) dels infants BiSC. Sabem que la visita amb la Muriel ha agradat molt i que les famílies n’heu sortit molt contentes. En total hem pogut visitar 758 participants dels 1029 nens i nenes que participen a la cohort. Però a banda de l’escala de Bayley, també hem dut a terme qüestionaris que ens ajudaran a avaluar el comportament i la possible presència de risc d’autisme. A més, un subgrup d’uns 100 participants també han realitzat la prova de l’eye-tracking amb la Jessica (veure notícia), que permet avaluar de manera objectiva l’atenció dels infants. Finalment, gràcies a la vostra dedicació, hem pogut mesurar l’exposició dels vostres fills i filles a NO2, un contaminant que majoritàriament prové dels vehicles motoritzats, i recollir mostres d’orina i femta, que serviran per poder mesurar l’exposició a contaminants (orines) i la composició i activitat de la microbiota intestinal (femtes – veure notícia).

Ara que ja tenim tota la informació, començarem a analitzar les dades per poder publicar els resultats el més aviat possible, i així contribuir a generar evidència científica! Mentrestant, continuarem amb el seguiment dels 28 mesos i la visita dels 4 anys (veure notícia). Com sempre, moltes gràcies a totes les famílies BiSC per la vostra solidaritat i compromís amb el projecte! Us mantindrem informats dels resultats que vagin sortint!

 

Foto de la Muriel passant el test de Bayley

 

Aquesta notícia ha estat redactada per la Mireia Gascon, investigadora del Projecte BiSC.